0%

cedX

Center For Education and Development X

We are sorry but it looks like your Browser doesn't support our website Features. In order to get the full experience please download a new version of your favourite browser.

Zhvillimi në Web – Moduli i Parë

Zhvillimi në Web – Moduli i Parë

Përmbledhje
Moduli i parë i trajnimit “Zhvillmi në Web” përfshinë gjuhët programuese më të përdorura në web të cilat nevojiten për programimin e front end të çdo faqe moderne.
Nga ky trajnim praktik synohet qe çdo participant të ketë aftësitë e duhura në front end që i kerkon tregu i punës.

Deri në fund të këtij kursi studenti do të duhej të mësojë:
– Konceptet e zhvillimit në web
– Ndërtimi i një web faqe me HTML
– Stilimi i web faqes me CSS
– Ndëtimi i web faqeve responsive
– Eventet, klikimet dhe programimi animator

Përmbajtja e trajnimit:

 • HTML 5
  • Hyrje ne HTML 5
  • Struktura e web faqes
  • Tagat e hederave
  • Tagat e paragrafit
  • Formatimi i tekstit
  • Listat e pa renditura
  • Listat e renditura
  • Imazhet
  • Format
  • Tabelat
  • Linqet
  • Entitetet e HTML
  • IFrames
 • CSS 3
  • Çka është CSS?
  • Stilet e insertimit te CSS(internal, inline, external)
  • Klasat dhe ID-te
  • Divat
  • Ngjyrat
  • Pozicionimi i elementeve te CSS(floating, positions, margins, paddings)
  • Borderat
  • Fontet
  • Stilimi i teksiti
  • Pozicionimi i tekstit
  • Stilimi i linqeve
  • Projekt
 • Javascript
  • Hyrje në Javascript
  • Çka është Javascript ?
  • Javascripti i brendshëm(internal javascript)
  • Çasja ndaj elementeve
  • Përgjigja ndaj një klikimi
  • Ndryshimi i përmbajtjes së websajtit
  • Manipulimi i stileve me Javascript
  • Variablat
  • Vargjet
  • Deklarimet IF
  • Unazat
  • Unaza while
  • Funksionet
  • Javascripti i jashtëm (external javascript)
  • Projekt
 • jQuery
  • Hyrje në jQuery?
  • Çka është jQuery?
  • Përdorimi i jQuery-it në webfaqe
  • Detektimi i klikimit
  • Ndryshimi i përmbajtjes së websajtit
  • Ndryshimi i stileve të websajtit
  • Përmbajtja e zbehtë
  • Përmbajtja e animuar
  • AJAX
  • Shprehjet e rregullta
  • Hyrje në ndërfaqen e perdoruesit së jQuery
  • Teheqesit dhe formesuesit
  • Droppables
  • Accordian & Sortables
  • Projekt
 • Bootstrap 4
  • Hyrje në Bootstrap 4?
  • Faqja juaj e parë në Bootstrap
  • Sistemi i rrjetes
  • Hyrje në navbars
  • Format dhe Tabelat
  • Komponentet e Bootstrapit
  • Modals, Popovers & Tooltips
  • ScrollSpy(shfletimi)
  • Shabllone te Bootstrapit falas
  • Projekt

Niveli i aftësive: Niveli fillestar
Mosha e kërkuar: 15+
Kohëzgjatja: 48 orë
Çmimi: 120 EUR
Ligjërues: Fati Sylqa

Apliko Tani

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *