0%

cedX

Center For Education and Development X

We are sorry but it looks like your Browser doesn't support our website Features. In order to get the full experience please download a new version of your favourite browser.

Elektronikë

Elektronikë

Përmbledhje
Gjatë kursit të elektronikës nxënësit do të mësojn për konceptet themelore të elektronikës dhe sistemeve të integruara. Konceptet themelore do të mësohen duke realizuar skema të ndryshme elektronike dhe programinin e microcontrollereve. Në fund të trajnimit nxënësit do të jenë në gjendje të dizajnojn një skemë elektronike, të realizojn një pllak elektronike edhe të bëjn programimin e microcontrollerit. Qëllimi i kursit është që nxënësi të jetë në gjendje ta realizoj një produkt elektronik.

Programi për elektronik do te jetë në 3 nivele

 • Embedded System 1
 • Embedded System 2
 • Embedded System 3

Embedded System 1
Në këtë nivel të kursit nxënësit do të mësojn për koponentet elektronike (resistori, kapacitor, bobina, diodad, releja, regullusi i tensionit, trasistor, darllingtoni, optokaplleri etj), dhe në çdo orë të mësimit do të realizojm nga një skem elektronike. Në këtë nivel do të mesojm edhe perdorimin e multimetrit.

 • Kohëzgjatja: 60 ore
 • Grupi: 6-10 nxënës
 • Intenziteti: 2 herë në javë
 • Çmimi: 160 EUR
 • Ligjërues: Krenar Spahija

Embedded System 2
Në këtë nivel do të msojm për programimin e microcontrollerave ARDUINO.
Projektet që do ti realizojm janë:

 1. Kontrollimi i LED-it
 2. Paraqitja e karaktereve(shkronjave,numrave) në LCD
 3. Kontrollimi i motorit
 4. Përdorimi i sensorit ultrasonik
 5. Përdorimi i fotosensorit
 6. Përdorimi i reles
 7. Përdorimi keypad-it
 8. Përdorimi i Buzzerit
 • Kohëzgjatja: 60 orë/ niveli
 • Grupi: 6-10 nxënës
 • Intenziteti: 2 herë në javë
 • Çmimi: 160 EUR
 • Ligjërues: Krenar Spahija

Embedded System 3
Në nivelin e tretë do të msojm programin per dizajnimin e pllakave elektronike DESIGNE SPARK.

 • Kohëzgjatja: 30 orë/ niveli
 • Grupi: 6-10 nxënës
 • Intenziteti: 2 herë në javë
 • Çmimi: 90 EUR
 • Ligjërues: Krenar Spahija

Apliko Tani

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *